`

StreetArt Masterclasses

De donkere dagen tussen Sinterklaas en Kerst, wachten op de Feestdagen terwijl je de kerstversiering van zolder haalt… Wacht! Voor het zover is, brengt SETUP dit jaar nog een laatste event. Een vervroegd kerstcadeau. Donderdag 15 december staat in het teken van street art.

Reclaim your street! Cult Dealer Enzo, Lara Simons en medialab SETUP slaan de handen ineen met de Street Art Masterclass. Een avond vol actie, creativiteit en updates rondom de laatste ontwikkelingen in street art & street hacking.

Bij street art denk je al snel aan graffiti. Kleurrijke tags & tekeningen die het straatbeeld opleuken/vervuilen. Maar street art is ook: Space InvaderAdam BarthollEvan Roth en natuurlijk -woord van het jaar- Wildbreien. Street art is more than meets the eye. Letterlijk, want het art bestaat ook in het digitale domein, dat als een dunne laag over de alledaagse realiteit heen ligt.

We delen OG183 in tweeën. Op de begane grond laten we zien welke rol het digitale speelt binnen de wereld van street art. SETUP heeft Sander Veenhof uitgenodigd. Sander werkt aan nieuwe manieren van interactie en communicatie, en sprak op TEDxRotterdam al over de mogelijkheden van street art in een open, gedeelde virtuele ruimte. Hij weet bovendien ook hoe deze virtuele variant overloopt in de fysieke ruimte om ons heen.

De programmering in de werfkelder wordt verzorgd voor de Cult Dealer Enzo en Lara Simons. Hier gaan we hands-on aan de slag met nieuwe technieken van maken en verspreiden. Wat hier exact wordt gedaan, dat houden we nog een verrassing. Maar we doen dit niet voor niets in de werfkelders: dit is underground, for your eyes only.

 

Gave websites/boekjes over Streetart:

Yarn Bombs 

Guerrilla Art Kit 

Ich bin Kong 

Sticky tape + confetti

Wildbreien 

 Streetart Utopia

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Posted on
Friday, December 9th, 2011
Subscribe
Follow responses trough RSS 2.0 feed.
Trackback this entry from your own site.

No Comments Yet to “StreetArt Masterclasses”

 

Lara Simons is proudly powered by WordPress
Revolt Basic theme by NenadK. | Entries (RSS) and Comments (RSS).